Komiks.cz


Logo Komiks.cz
     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma

BATMAN/SOUDCE DREDD - ZEMŘÍT SMÍCHY

20.07.2001, autor: OBR

Vážení čtenáři, budete-li rozhodnuti čísti tyto dva díly skvělého komiksu při parašutismu, nebo jej studovat na horském kole, či jej pouze držet ve Vašich svalnatých tlapách při bungee-jumpingu……vězte, že MŮŽETE, ale NEMUSÍTE.




A budete-li chtíti poradit, jestli jej máte celý, celičký přečíst, tak se zeptejte té důry z reklamy na vložky, která Vám s radostí žluté kachničky plácající vodu s kyselinou sírovou sdělí poklepávajíc si na plochou hruď, že: “Ten by šel, a ten by zase nešel“. Pouze ji nezabíjejte během první minuty a nechte jí žíti, aby vám po své slavné větě řekla dále, že sedmé a osmé album v ediční řadě Modrá Crew s názvem „Zemřít Smíchy“ je prostě skvělé. Pak ji třeba……to už záleží na Vás…….Vždyť víte, že……můžete, ale……Anebo, to bude nejlepší, až si důkladně přečtete moji recenzi, strčte prachy do kapsy s tím, že tuto ministrem školství doporučenou četbu si seženete za každou cenu (i kdyby nebylo na náboje do brokovnice) a někde, v ústraní ticha kanalizačního zařízení, se ponoříte do první stránky obklopeni tlupou nenažraných krys a potkanů. Opravdu TO STOJÍ za to, tak jako to stálo Tereze Pergnerové nafotit hanbaté fotečky se svým tělíčkem nezletilé holčičky. JÁ vím o čem píšu!!! Mé jméno, abyste věděli, vážené lidské trosky umírající v mé přátelské náruči, je – SOUDCE SMRŤ.
Scénář k Batmanovi a Soudci Dreddovi: Zemřít smíchy napsali kmenoví autoři našich kladných hrdinů, Alan Grant a John Wagner (pokud to ovšem nejsou jejich skryté pseudonymy masových vrahů). Na kresbách nejvíce práce odvedl legendární Glenn Farby. Otázka pro soutěžícího za 20 000 000,- Kč: kterého slavného bouchače náš malíř vymaloval v Modré Crwi číslo 2 a 4, samozřejmě s nezištnou pomocí kolegy Dermota Powera? Nápověda po telefonu zklamala – volaný účastník zemřel. V publiku sedí starousedlíci z Bohnic. On nečte www.komiks.cz , a proto neví, chlap bídná. „Vím, vím“, volá soutěžící, “byl to neohrožený SLÁINE, zabiják démonů“. Uhádnul. Chytrouš. Vyhrál ty hnusné prachy, aniž by slyšel cvaknutí uzávěru. Na stranách 36-45 našeho veledíla prý s Farbym spolupracovali i Jim Murray a Jason Brashill. Problémem ovšem je, že stránky nejsou, z nějakého hnusně nejapného důvodu, očíslované, a tak si je buď spočítáte sami, abyste poznali jak málo mu „helpli“ (jedna, dva, tři, my jsme bratři – v triku), anebo se na to zvysoka vyprdnete. Já volím druhou možnost.
I když hlavní soutěž (již) skončila, hádejte, kdo asi oba díly „Zemřít smíchy“ přeložil do jazyka našich otců (nemyslím ty skopčácké zrádce za protektorátu, ti mluvili trochu jinak). Jasně, nejste blbí a uhádli jste. Je jím opravdu mistr překladů, Pavel Dort.
A poslední otázka před vaším definitivním koncem je také jedna z těch lehčích. Jak se jmenuje hlavní postava v tomto díle světové literatury? Za prvé Vinnetou, za druhé Václav Havel, za třetí Batman. Říkáte, že za druhé. Omyl. Neuhodli jste. Jsem to opět já, Váš SOUDCE SMRŤ, který s pomocí dalších tří temných soudců a sympaťáka z městečka Gotham s karetním jménem JOKER, nastoupí radostně do megakoule sekty Hedonistů, naplněnou deseti tisíci lidmi z Mega City One, a začne nad nimi vynášet spravedlivé rozsudky smrti. Je smutné, velmi smutné, že na stranu těchto sektářských pomatenců se postaví dva protivní hrdinové, Batman a Soudce Dredd, právě v momentě, kdy se nejvíce bavíme kucháním tak křehkých lidských těl. Víc neřeknu. Musím je jít zneškodnit.
A Vám všem vzkazuji toto: “Nechte nesssmyslného vzzzdoru! Vzzzdejte ssse a já ssslibuji, žžže to bude rychlé, bezzzbolestné.“ Dříve však dočtěte poslední stránku obrázkového skvostu, který fakticky stojí za Vaší smrt!!!
Nebojte se – UŽ JSEM U VÁS. Hahaha.




Autor:


Autor článku: OBR

Detaily o komiksu:

Titul: Batman&Soudce Dredd 2 - Zemřít smíchy 1
Série: Batman (Crew)
Scénář: Alan Grant
John Wagner
Kresba: Glenn Fabry
Překlad: Pavel Dort
Žánr: Akční, superhrdinové (CZ).
Rok vydání: 1998
Počet stran: 48
Formát: 170 x 260
Vydavatel: Crew
Země vydání: Česká Republika
Země původu: USA



    




Joachym


Články nebo blogposty a reakce

Upozornění: Nemám Facebook
(odešel jsem v roce 2020)
ani žádný jiný profily!



Skandální reakce nakladatelství BBart.

V českém komiksovém rybníčku to smrdí, hnije a zapáchá a komiks.cz se to snaží změnit.

Ze zk*rvené Vrány teče smůla

Nakladatelství Comics Centrum zuří! Neskouslo kritickou recenzi

Život našeho Pána











     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma


© 2000-2024 Komiks.cz
CC BY-NC-ND 3.0

Komiks.cz podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Unported
.
Kontakt

RSS
Nezávislost

Cílem webu komiks.cz
je přinášet kvalitní
publicistiku. Neexistuje tu žádná závislost na jakémkoli nakladatelství, komiksy jsou podrobovány odůvodněné kritice a autoři za ni nesou odpovědnost.

Jste tvůrce komiksů?

Rádi vám dílo zveřejníme v rubrice Volná tvorba.
Komiks zpropagujeme, jednotlivé stránky komiksu pak budou
postupně vycházet každý týden na pokračování
přímo na hlavní stránce. Kontaktujte nás!