Komiks.cz


Logo Komiks.cz
     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma

CRWECON 2007 ANEB FOTOREPORT Z DRUHÉHO ROČNÍKU

27.06.2007, autor: pav, Sakyk

. Druhý ročník Crweconu se uskutečnil v sobotu 9. června v prostorách pražského kina Aero. O plánovaném programu i dalších podrobnostech jsme hovořili s vrchním organizátorem Jiřím Pavlovským, fotografie dokumentující zdárný a veskrze komiksoidní průběh akce nabízíme právě teď.




Prohlížejte pozorně a jestliže se na fotkách poznáte, prosíme o zprávu do diskusního fóra pod článkem. Pokud jste v Aeru byli a nenajdete se, nic se neděje, ale běda těm, kdo se Crweconu vůbec nezúčastnili! Jedinou šancí jak odčinit svůj hanebný prohřešek je zavítat na třetí ročník, který – dle prohlášení organizátorů – proběhne zase příští rok.

. .
. .

Biograf Aero nevypadá na první pohled příliš útulně (a už vůbec ne komiksově), ale ve skutečnosti se jedná o docela příjemný, alternativní prostor nabízející promítací sál s pódiem, bar, místo pro umístění prodejních pultů nebo venkovní sezení na dvorku. Navíc leží poměrně nedaleko centra a je solidně dostupný městskou dopravou.

. .
. .
. .
. .
. .

Vzhledem ke slušné návštěvě (jak by také ne, když J. Pavlovský slíbil jako cenu tisícímu návštěvníkovi nefalšovaný bagr!!) a menším rozměrům předsálí tu bylo v přestávkách mezi jednotlivými přednáškami tak nějak těsno. Ale co by se komiksáři trochu nepošmajchlovali, že, zvláště, když prodejní nabídka byla (relativně) bohatá: komiksové figurky a trička, kompletní knižní produkce, hromada titulů v polštině…

. .
. .
. .
.

Nevzhledné a ošuntělé stěny ozdobili svými výtvory na papíře sami kreslíři. Návštěvníci tak mohli spatřit třeba Aeromiks Jiřího Gruse, crwácké stripy Ze života redakce plus Opice a zajíc, kresby Andraste a další. Dvakrát škoda, že komiksové výtvory nedostaly důstojnější možnost prezentace…

. .
. .
. .
. .
.

V promítacím sále se promítaly klasické filmy (třeba Třístovka) až večer, přes den se zde vystřídalo několik přednášejících, aby návštěvníkům pověděli o Spider-Manovi (Jiří Pavlovský), o vztahu superhrdinů a filmu (František Fuka), o brněnské scéně (Tomáš Prokůpek za Aargh a Martin Přibyl za Zkrat), o manze, o loňských novinkách v zahraničním komiksu (Jiří Pavlovský a náhradník Markýz de Sade), o Simpsonových (Petrové Litoš a Putna). Kulatý stůl nakladatelů (Viktor Janiš za BB Art, Karel Petřík za Netopejr, Jiří Pavlovský s Petrem Litošem za Crew) přinesl několik novinek, o kterých průběžně informujeme v aktualitách, v diskusi věnované deseti letům Crwe se (překvapivě) hovořilo o deseti letech vydávání Crwe a o tom, jak to tehdy všechno začalo…

. .
. .
. .
. .
.

Vojta Čepelák, Dan Černý, Joachim Dvořák, Martin Foret, Jiří Grus, Milan Krejčí, Tomáš Hibi Matějíček, Jiří Miňovský, (prý i) Vladislav Veverka, David Zack Zachoval, Vladimír Zarkoff Zavadil… to je jen několik jmen známých i méně známých lidí, kteří se kolem komiksu více či méně aktivně točí a na conu se také (byť v roli pasivních diváků) objevili.

. .
. .
.

Na závěr ještě (místo pochvaly) kousek slávy organizátorům: Jiří Pavlovský, který si opět neodpustil svá oplzlá gesta, Petr Litoš, Štěpán Kopřiva a Filip Gotfrid.




Autor:


Autor článku: pav, Sakyk

Související články:


cOny a cEny
03.04.2008 CRWECON 2008 – POZVÁNKA
12.03.2008 ANIMESHOW 2008
09.11.2007 JSME NA SPRÁVNÉ CESTĚ, ŘÍKÁ O KOMIKSFEST!U TOMÁŠ HIBI MATĚJÍČEK






    




Joachym


Články nebo blogposty a reakce

Upozornění: Nemám Facebook
(odešel jsem v roce 2020)
ani žádný jiný profily!



Skandální reakce nakladatelství BBart.

V českém komiksovém rybníčku to smrdí, hnije a zapáchá a komiks.cz se to snaží změnit.

Ze zk*rvené Vrány teče smůla

Nakladatelství Comics Centrum zuří! Neskouslo kritickou recenzi

Život našeho Pána











     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma


© 2000-2024 Komiks.cz
CC BY-NC-ND 3.0

Komiks.cz podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Unported
.
Kontakt

RSS
Nezávislost

Cílem webu komiks.cz
je přinášet kvalitní
publicistiku. Neexistuje tu žádná závislost na jakémkoli nakladatelství, komiksy jsou podrobovány odůvodněné kritice a autoři za ni nesou odpovědnost.

Jste tvůrce komiksů?

Rádi vám dílo zveřejníme v rubrice Volná tvorba.
Komiks zpropagujeme, jednotlivé stránky komiksu pak budou
postupně vycházet každý týden na pokračování
přímo na hlavní stránce. Kontaktujte nás!