Komiks.cz


Logo Komiks.cz
     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma

KOMIKSFEST! 2007 – FILMY ANEB CO SE CHYSTÁ (4.)

25.10.2007, autor: Hibi

Tak jako loni, i letos se v kině Světozor chystá celotýdenní maratón „komiksových“ filmů, doplněných krátkými animovanými lahůdkami. Festival, probíhající v rámci KomiksFEST!u, ve svém programu uvede několik unikátních projekcí – dva dny před uvedením do kin poběží 30 dní dlouhá noc, v sobotu v La Fabrice proběhne premiérová projekce dokumentu o Alanu Moorovi, v pondělí nás čeká večer s Gene Deitchem – blok jeho animací a speciální uvedení dokumentu Proč miluju Prahu za osobní účasti autora. A další extrabuřty najdete v článku…




Návštěvníci hlavního sobotního programu si budou moci vychutnat legendární Barbarellu a dvojblok komiksově-scifisticky laděných filmů Rádio Kebrle a Jsem větší a lepší, pod nimiž jsou spoluautorsky podepsáni tvůrci Monstrakabaretu Freda Brunolda Džian Baban a Vojtěch Mašek. Do sféry komiksem ovlivněné asijské kinematografie zavítáme i s Jiřím Fíglem a hong-kongským kung-fu Dragon Tiger Gate (česky na DVD jako Strážci Dračí brány), které kromě nabité akce využívá i řadu komiksových postupů.
Speciální trojblok je určen fanouškům X-Men. Přestože první díly jsou již mimo distribuci, podařilo se nám v našlapaném večeru na čtvrtek 31. října umístit kompletní trilogii, a v podobných tématických blocích bychom chtěli pokračovat i příští rok. Z dalších komiksových adaptací dostane svůj prostor filmově svižný a atmosféricky namakaný Hellboy (1. listopadu od 18:00) nebo v exkluzivní předpremiéře uváděný zdařilý upírský horror 30 dní dlouhá noc (30. října od 20:30), jako poslední film na páteční večer uvedeme Renesanci (2. listopadu od 20:30).
Příznivci Tintina mohou zavítat na projekci filmu Tintin a případ Tournesol v rámci Tintinova dne ve Francouzském institutu 31. října – od 15:00 na projekci pro děti, od 19:15 (po vernisáži tintinovské výstavy) pak pozdější projekci pro dospělé.

. . . .

Velký prostor bude věnován „sousední“ animaci – před každým celovečerákem poběží krátké animované předfilmy z bohaté studnice spolupracujícího festivalu Anifest. To nejlepší z jeho posledního ročníku bude k vidění v neděli, své autorské bloky představí Gene Deitch (29. října od 18:15) a Pavel Koutský (2. listopadu od 18:00). Loutkové animace předních domácích výtvarníků zastupují Requiem Petra Nikla a lehce provokativní Chcípáci z produkce Buchet a loutek (30. října od 18:15).

. . . .

Anotace a ukázky z filmů najdete na webu festivalu KomiksFEST!, vstupenky si můžete rezervovat na stránkách kina Světozor. V zítřejším dokončení našeho pozvánkového seriálu se zaměříme na knižní novinky, vydané v průběhu KomiksFEST!u.




Autor:


Autor článku: Hibi

Související články:


cOny a cEny
03.04.2008 CRWECON 2008 – POZVÁNKA
12.03.2008 ANIMESHOW 2008
09.11.2007 JSME NA SPRÁVNÉ CESTĚ, ŘÍKÁ O KOMIKSFEST!U TOMÁŠ HIBI MATĚJÍČEK






    




Joachym


Články nebo blogposty a reakce

Upozornění: Nemám Facebook
(odešel jsem v roce 2020)
ani žádný jiný profily!



Skandální reakce nakladatelství BBart.

V českém komiksovém rybníčku to smrdí, hnije a zapáchá a komiks.cz se to snaží změnit.

Ze zk*rvené Vrány teče smůla

Nakladatelství Comics Centrum zuří! Neskouslo kritickou recenzi

Život našeho Pána











     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma


© 2000-2024 Komiks.cz
CC BY-NC-ND 3.0

Komiks.cz podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Unported
.
Kontakt

RSS
Nezávislost

Cílem webu komiks.cz
je přinášet kvalitní
publicistiku. Neexistuje tu žádná závislost na jakémkoli nakladatelství, komiksy jsou podrobovány odůvodněné kritice a autoři za ni nesou odpovědnost.

Jste tvůrce komiksů?

Rádi vám dílo zveřejníme v rubrice Volná tvorba.
Komiks zpropagujeme, jednotlivé stránky komiksu pak budou
postupně vycházet každý týden na pokračování
přímo na hlavní stránce. Kontaktujte nás!