Komiks.cz


Logo Komiks.cz
     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma

Ultimate Spider-Man a spol. 5: Ze Spideyho se stává muž

04.04.2013, autor: František Mejstřík

Ultimate Spider-Man a spol. je komiksový magazín s periodicitou dva měsíce od nakladatelství Crew. Specializuje se na superhrdinský komiks vydavatele Marvel.




Spider-Man: Nikdo učený (3. a 4. díl)

Domácnost Petera Parkera visí ekonomicky po smrti strýčka Bena na tetě May. Peter vyslechne rozhovor spolužáků o tom, že noviny nabízejí hotový balík za fotku Spider-Mana. Není nic lehčího, než nastavit samospoušť, zapózovat před objektivem a inkasovat dolárky v Daily Bugle. J. Jonah Jameson, majitel novin Daily Bugle, je nervózní, lakomý despota. Za sólokapra, jakým jsou fotky Pavoučího muže, se mu nechce moc platit. Naštěstí se Peter objevuje v novinách ve chvíli, kdy slečna Brantová prodělá hysterický pracovní kolaps. Počítač není právě její kamarád a Peter co by zkušený geek (čti gík) dostává práci v novinách. Zde se dostává na stopu kingpina, kterým není nikdo jiný něž Wilson Fisk.

Příběh se po předchozím díle, který pojednával v podstatě o jednom supersouboji, dostává do obrátek. Konečně se po té pastelové kaši hnuly ledy. Spidey vyřeší několik neposlušných týpků a jako Peter je probouzen noční můrou strýčka Bena. Již není tak vtipný a zdá se, že na něj naplno dolehlo posttrauma. Přímo před zraky čtenáře začíná dospívat a z jeho pohledu zamrazí.

Výtvarné ztvárnění postavy Spideyho mi nesedlo. Naopak kingpin Wilson Fisk je předimenzován až k absurdnu. U něj to je ovšem v pořádku. Chlap, co má pod palcem celé město, prostě nemůže vypadat jinak.

Hodnocení komiksu: 80%

X-Men: Lidé zítřka
(2. a 3. díl)

Jóžin z bažin dorazil na mezinárodní letiště JFK už jako pan Wolverin. Podle Murphyho tvrzení „Co se může pokazit, to se pokazí“ se to semele hned z kraje příběhu. Zabiják Wolverin schytá roj kovových sršní a skonči v Syracuse v New Yorku, jako vězeň plukovníka Wraitha. Shledání starých přátel po letech není oboustranně příjemné a Wolwerine si užívá skotské střiky z hlavní automatických zbraní. Profesor Charles Xavier si pro něj pošle své mutanty. Past sklapla.

Druhý Murphyho zákon tvrdí: „Co se nemůže pokazit, pokazí se také. “ Murphyho tvrzení dostává za pravdu a Magneto unese prezidentovu dceru do čechy oblíbené turistické destinace Chorvatska. Její záchrana je prácička jako na míru ušitá pro hochy a slečny z týmu profesora X.

Po skvělém prvním dílu mi zatuhl Jokerův úsměv na tváři a změnil se v úsměv á la Mona Lisa. Z Lidí zítřka se stalo wrestlingové nepřehledné bojiště. Pokud k tomu přičtu prezidentovu unesenou dceru, tak se komiks začíná pomalu naklánět a do podpalubí nabírat vodu. Únos dcery prezidenta USA mi už přijde opravdu nudný a stereotypní. Nemohl by být unesen jeho syn, jen tak pro změnu? Někdy mám pocit, že bodyguardi údajně nejmocnějšího muže planety byli školeni v Praze, „specialisty“ našeho pana prezidenta Klause.

Hodnocení komiksu: 50%.

Magazín Ultimate Spider-Man a spol. urazil během dvou měsíců notný kus cesty a je vidět, jak se mění k lepšímu. Ukázkové strany jsou zcela vypuštěny. Nemají a nemůžou mít takový dopad jako filmové trailery, které jsou již dnes považovány za samostatné odvětví kinematografického průmyslu a mají i vlastní udílení cen ve stylu Oscarů. V předchozím čísle jsem byl nadšený z X-menů, pro tentokráte to u mě vyhrál Spidey. Mark Millar uvařil hustou bujabézu a já si jsem zcela jist, že story s únosem dcery amerického prezidenta vídám častěji než Mrazíka. Konec magazínu uzavírá Doktor Arachno samomluvou a Střihoruký Edward si může vystřihnout kupón pro předplatitele. Překlad komiksů skvěle provedl Jiří Pavlovský.




Autor:


Autor článku: František Mejstřík




    




Joachym


Články nebo blogposty a reakce

Upozornění: Nemám Facebook
(odešel jsem v roce 2020)
ani žádný jiný profily!



Skandální reakce nakladatelství BBart.

V českém komiksovém rybníčku to smrdí, hnije a zapáchá a komiks.cz se to snaží změnit.

Ze zk*rvené Vrány teče smůla

Nakladatelství Comics Centrum zuří! Neskouslo kritickou recenzi

Život našeho Pána











     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma


© 2000-2024 Komiks.cz
CC BY-NC-ND 3.0

Komiks.cz podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Unported
.
Kontakt

RSS
Nezávislost

Cílem webu komiks.cz
je přinášet kvalitní
publicistiku. Neexistuje tu žádná závislost na jakémkoli nakladatelství, komiksy jsou podrobovány odůvodněné kritice a autoři za ni nesou odpovědnost.

Jste tvůrce komiksů?

Rádi vám dílo zveřejníme v rubrice Volná tvorba.
Komiks zpropagujeme, jednotlivé stránky komiksu pak budou
postupně vycházet každý týden na pokračování
přímo na hlavní stránce. Kontaktujte nás!