Komiks.cz


Logo Komiks.cz
     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma

CRWECHLÍST NA KVADRÁT ANEB ŠPIČKA LEDOVCE

25.04.2003, autor: Hibi, Vojta

Čtvrtek 24. dubna 2003, 17 hodin, knihkupectví Krakatit, Praha, ČR, planeta Země, tzv. Sluneční soustava; doutnák zapálen… Kdo, kde, kdy, s kým a za kolik? Naši reportérští honící psi vyrazili po stopě… A dál? A dál už nic; co taky čekáte, tady není Blesk, tohle bude objektivní… a krátké. A jen špička ledovce. Víc se toho totiž nestalo. Mno, tak deme na to, ne?




   Půl hodiny před začátkem celé akce bylo ještě v prvním patře Krakatitu pusto a prázdno. Ale pak to začalo. Nejdřív dorazil náš comicsový kreslíř numero uno, Jirka Grus a věru nebylo to marné setkání (jeho výsledek buďte moci spatřit na našich stránkách už brzy), pak Karel Jerie (jen dočkejte) a Áda Lachman (snad též něco). V těsném závěsu za nimi jsme mohli spatřit už i první redaktory CRWE2. Jako první to byl Marek Plavecký (Egoista, Watashi Riko), pak Ĺudo Plata (Turlogh) a o něco později David Zachoval (Zack) a konečně "nehrající kapitán" Petr Litoš a šéfredaktor Jirka Pavlovský (poslední z redaktorů, Sakyk, se tu jen mihnul). Dorazil i sazeč a letterer CRWE Karel "Netopejr" Petřík a protože už bylo něco po páté, bouchnul dvěma šampaňskými, polil (naštěstí zabalený) výtisk CRWE2, načež se následně slova ujal Petr Litoš.
 
. .
 
   Ten prohodil několik povzbudivých slov, přislíbil pravidelnou periodicitu a definitivně potvrdil, že práva na "starou" CREW byla od Vládi Veverky vykoupena zpět, takže od teď už nás čeká jen jedna "pravá" CREW. Ta na kvadrát. A pak už jsme si jen připili a rozjel se rozhovor každého s každým podle chuti, příslušnosti k místním gangům a okamžité nálady. A tím to vlastně všechno skončilo. Comicsáři řídli a řídli až vyřídli docela a tradiční osazenstvo Krakatitu se ujalo své dlouhé noční vlády. Tak jsem zůstal.
 
.
 
   Co na celé akci asi nejvíc zamrzelo (kromě krátkosti a nedání příležitosti k dotazům) byla skutečně nízká účast; kromě redaktorů CRWE, těch našich (dorazil i náš šéfredaktor Hibi) a Comxu (ještě Caine) a stálých návštěvníků Krakatitu jsem v "davu" rozpoznal jen několik osamělých jednotlivců přišlých čistě na křest. Kde jste sakra všichni byli?! To snad ani nestálo za to tisknout ty plakáty co jimi byl Krakatit oblepen… Pravda je, že tenhle křest byl spíš postaven na získání pocitu, že "CREW je zpátky" a pro ty co nejsou "in" to tak mohlo být trochu o ničem. Jak už tu ale bylo řečeno, těchto "patnáct minut slávy" bylo jen pouhou špičkou ledovce znovuoživší CRWE, přesto ale splnily svůj účel. Daly oficiálně na vědomí to podstatné: ano, Ta CREW je zpátky.
 
. .
 
   A ještě archivní perlička závěrem: fotografie ze křtu úplně první CRWE na Pragoconu 1997 - to abyste věděli, jak vypadali zakladatelé, ještě (viz úvodník CRWe2) než ztloustli a zplešatěli... (Zleva Petr Litoš (mimo záběr), vedle se tlemí Štěpán Kopřiva, následuje obrýlený Jiří Pavlovský, křtí Vladimír Kejval (United Fans, Poutník), asistuje Vladimír Veverka.)
 
.




Autor:


Autor článku: Hibi, Vojta

Detaily o komiksu:

Titul:
Scénář: James O/Barr
Kresba: James O/Barr
Překlad: Dana Krejčová
Žánr: Akční, superhrdinové (CZ).
Vydavatel: Comics Centrum
Související články:


CREW
29.08.2012 Kůstek 3: Čas zabíjet draky - 100 %
27.03.2012 USAGI YOJIMBO: BEZMĚSÍČNÁ NOC - 90 %
27.12.2011 VĚČNÁ VÁLKA - 100 %






    




Joachym


Články nebo blogposty a reakce

Upozornění: Nemám Facebook
(odešel jsem v roce 2020)
ani žádný jiný profily!



Skandální reakce nakladatelství BBart.

V českém komiksovém rybníčku to smrdí, hnije a zapáchá a komiks.cz se to snaží změnit.

Ze zk*rvené Vrány teče smůla

Nakladatelství Comics Centrum zuří! Neskouslo kritickou recenzi

Život našeho Pána











     Hlavní stránka      Mapa webu      Úvodní seznámení s komiksem      Seznamy komiksů      Komiksy zdarma


© 2000-2024 Komiks.cz
CC BY-NC-ND 3.0

Komiks.cz podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Unported
.
Kontakt

RSS
Nezávislost

Cílem webu komiks.cz
je přinášet kvalitní
publicistiku. Neexistuje tu žádná závislost na jakémkoli nakladatelství, komiksy jsou podrobovány odůvodněné kritice a autoři za ni nesou odpovědnost.

Jste tvůrce komiksů?

Rádi vám dílo zveřejníme v rubrice Volná tvorba.
Komiks zpropagujeme, jednotlivé stránky komiksu pak budou
postupně vycházet každý týden na pokračování
přímo na hlavní stránce. Kontaktujte nás!